Periodiek onderhoud

Om lang plezier van uw vloer te hebben adviseren we periodiek onderhoud uit te voeren door regelmatig zand en vuil van uw vloer te verwijderen waarbij de stofwisser de voorkeur geniet ten opzichte van een stofzuiger.

Vervolgens kunt u de vloer dweilen met een parketreiniger. Let wel, elke vloer behoeft een verschillende behandeling. Een wax vloer reinigt u met een ander middel dan een gelakte of met olie behandelde vloer.

Door te reinigen wordt de beschermende laag van uw vloer ook deels opgelost om deze weer te herstellen wordt de vloer behandeld met een polish voor lak of laminaatvloeren, wax voor waxvloeren en olie voor olie behandelde vloeren.

Een schoonloopmat bij de voordeur en vilt onder uw meubels komen ten goede aan de levensduur van uw vloer.

Groot onderhoud

Ondanks het periodiek onderhoud is de vloer toch onderhevig aan slijtage en zal er uiteindelijk groot onderhoud gepleegd moet worden. Bij een houten vloer is het mogelijk een stukje van de toplaag af te schuren en deze opnieuw te behandelen. Tevens moeten eventuele spijkergaatjes gedreveld worden of V-groeven gefreesd worden. Ook is het soms mogelijk om de vloer met een ander product te behandelen zoals van een gelakte vloer over te stappen naar een olie of was behandeling.

Tegenwoordig wordt er niet meer met chemische lakken gewerkt zodat de stankoverlast beperkt blijft.