Tapis

Tapis is traditionele manier van parket leggen, waarbij verschillende planken 6 tot 9 mm dik op een spaanplaat ondervloer verlijmd en gespijkerd wordt. De losse planken zijn in verschillende afmetingen en in diverse houtsoorten verkrijgbaar zoals: eiken, beuken, maple, afzelia enz. Omdat er met "losse" planken wordt gewerkt zijn er tal van patronen mogelijk, denk daar bij aan stroken (kasteel, verschillende breedtes), maar ook visgraat en blokpanelen.

Verouderd

Tevens hoort een verouderde "look" tot de mogelijkheden. De nieuwe plank wordt geschaafd en getrommeld zodat de scherpe randen verdwijnen, dan ondergaat de plank nog een chemische behandeling waardoor de plank een oude klassieke kleur krijgt. De vloer wordt evenmin geschuurd zoals dat gebruikelijk is bij tapis vloeren. Het probleem van krassen en deuken in uw parketvloer bent u ook direct kwijt: Hoe meer beschadigingen hoe beter.

Duo plank

De duoplank bestaat uit 15 mm watervaste kruislings verlijmd multiplex en een 6 mm massieve toplaag en is daardoor een goed alternatief voor de massieve plank omdat deze nauwelijks werkt. De plank kan zowel zwevend als verlijmd op de ondervloer gelegd worden.

Lamel

Lamelparket is een plank van vuren hout met een een toplaag van 3mm "echt" hout naar keuze.

Er kan dus net als bij tapis verschillende houtsoorten als toplaag gebruikt worden. Ook zijn er verschillende motieven verkrijgbaar maar daar is de keus wat beperkter in dan in tapis omdat lamel kant en klaar vanuit een fabriek geleverd wordt. Motief is onder andere planken met of zonder velling kant of stroken. Voor een speels effect kan de vloer ook diagonaal gelegd worden.